Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در راستای حمایت از مشاغل خانگی و به جهت درخواست جهاد دانشگاهی، علامت «خُم»(خانه‌ محصول) به ثبت ملی خواهد رسید؛ این اقدام صرفاً برای حمایت از مشاغل خانگی انجام شده و تولیدکنندگان و افرادی که اشتغال خانگی دارند، می‌توانند از این علامت تجاری استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمدعلی میرطاهری، رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال به نام تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها از سوی رهبر انقلاب، جهاد دانشگاهی با توجه به اقداماتی که در حوزه کارآفرینی انجام داده و آموزش‌ها و برنامه‌های مختلفی که در این حوزه داشته است، می‌تواند در این عرصه به خوبی عمل کرده و آموزش‌های لازم را در بین ذینفعان و تولیدکنندگان داشته باشد. در این بازدید در جریان اقدامات خوبی که توسط این نهاد انجام شده است، قرار گرفتیم.

رئیس مرکز مالکیت معنوی افزود: تحریم‌های ظالمانه‌ای بر کشور اعمال شده، اما این شرایط تحریم، فرصت مناسبی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی است و قطعاً جهاد دانشگاهی می‌تواند در زمینه حمایت از تولیدات داخلی نقش بسیار مؤثری داشته باشد.

میرطاهری در خصوص فعالیت‌ها و حمایت‌های مرکز مالکیت معنوی از ثبت اختراعات گفت: در این مرکز، اختراعات را به صورت داخلی و بین‌المللی مورد بررسی قرار می گیرد. اختراعات بر اساس محدوده معین شده در ادعاها تا ۲۰ سال تحت حمایت خواهند بود. ضمن آنکه مخترع می‌تواند موضوع خود را بعنوان یک تقاضای بین المللی(از طریق سیستم PCT یا به روش معاهده پاریس) مطرح نماید. 

وی تأکید کرد: در حوزه علائم تجاری، مرکز مالیکت معنوی بحث حمایت از تولید را اولویت اصلی خود  قرار داده و از تمام افرادی که به ‌دنبال تولید، اشتغال و فعالیت اقتصادی بوده و درخواست ثبت علامت داشته‌اند حمایت می‌کنیم. به رغم کمبود نیروی انسانی و وجود همه محدودیت‌ها، براساس اعلام سازمان جهانی مالکیت معنوی(وایپو) در سال گذشته میلادی مرکز مالکیت معنوی ایران در بین ۱۹۳ کشور عضو در تسلیم و ثبت کل اظهارنامه‌ها درحوزه اختراع رتبه ۲۱، علائم تجاری رتبه ۳ و طرح‌های صنعتی رتبه ۱۲ جهان را کسب نموده است. همچنین به لحاظ فعالیت‌های بومی و داخلی مرتبط با IP در سطح جهان در حوزه اختراع رتبه ۱۱ ، علائم تجاری رتبه ۳ و طرح‌های صنعتی رتبه ۱۱ جهان را بدست آورده است. در شاخص نوآوری رتبه ۲ منطقه را بعد از هند کسب کرده‌ایم و در شاخص جهانی نوآوری با هفت پله صعود نسبت به سال گذشته به رتبه ۶۰ رسیده‌ایم. این در حالی است که کشور چین در حوزه علائم تجاری دارای ۲۰۰۰ و آمریکا ۶۳۳ نیروی انسانی است، ولی حوزه علائم تجاری ایران با ۲۷ کارشناس این رتبه را کسب کرده است.

میرطاهری خاطر نشان کرد: در حوزه تولیدکنندگان، اتصالات سیستمی با دستگاه‌های همکار و صادر کننده مجوز، از جمله وزارت صمت و سازمان غذا و دارو ایجاد کرده‌ایم. انشالله در روزهای آینده با ارتباطی که با سازمان غذا و دارو به لحاظ سیستمی خواهیم داشت، ثبت علائم تجاری را صرفاً برای تولیدکنندگان خواهیم داشت. این اتصال سیستمی می‌تواند هم زمان ثبت علائم تجاری را کوتاه‌تر کند و هم علائم را صرفاً در اختیار تولیدکنندگان و افراد فعال در حوزه کسب و کار قرار دهد.

رئیس مرکز مالکیت معنوی به حمایت‌هایی که از شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد، اشاره کرد و گفت: در پارک‌های علم و فناوری از جمله پارک فناوری پردیس، دفاتر پیشخوان ایجاد شده‌اند که خدمات مورد نیاز را به شرکت‌های مستقر ارائه می‌کنند.

ایجاد یک پیشخوان برای حمایت از اختراعات در جهاد دانشگاهی

میرطاهری افزود: امروز طی صحبت‌هایی که با مسئولین جهاد دانشگاهی داشتیم، پیش‌نویس یک تفاهم‌نامه آماده شد تا انشالله بتوانیم یک پیشخوان در راستای حمایت از تولیدکنندگان و بحث اختراعاتی که در حوزه جهاد دانشگاهی انجام می‌شود، ایجاد کنیم.

رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از مشاغل خانگی و به جهت درخواست جهاد دانشگاهی، علامت «خُم»(خانه‌محصول) به ثبت ملی خواهد رسید؛ این اقدام صرفاً برای حمایت از مشاغل خانگی انجام شده و تولیدکنندگان و افرادی که اشتغال خانگی دارند، می‌توانند از این علامت تجاری استفاده کنند. علامت جمعی دیگری نیز تحت عنوان OHOP(هر خانه یک محصول) را چند روز قبل برای جهاد دانشگاهی ثبت کرده‌ایم که این اقدام نیز در راستای حمایت از تولید و مشاغل خانگی است. همچنین طی مذاکراتی که با جهاد دانشگاهی داشتیم، تفاهم‌نامه‌ای در راستای آموزش‌های مالکیت معنوی مابین دو نهاد منعقد خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی دستاوردهای جهاد دانشگاهی توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی 1400 رئیس مرکز مالکیت معنوی حمایت از مشاغل خانگی راستای حمایت حمایت از تولید جهاد دانشگاهی برای حمایت علائم تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۸۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی نظارت بر کیفیت محصولات غذایی تولیدی در کارگاه‌ها و مشاغل خانگی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی انصاری در خصوص فراورده‌های غذایی که به‌صورت کارگاهی و یا مشاغل خانگی تولید می‌شوند، اظهار کرد: تمام کارگاه‌های فعال در این حوزه زیر نظر مسئول فنی هستند که وظیفه نمونه‌برداری و ارسال به آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان غذا و دارو را بر عهده دارند.

وی افزود: در صورتی که نتایج آزمایش محصولات غذایی تولیدی در کارگاه‌ها نامنطبق باشد بر اساس ضوابط خاص باید از بازار جمع‌آوری شود.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی ادامه داد: در حوزه مشاغل خانگی به دلیل جلوگیری از بالارفتن مخارج تولید برای چند تولیدی یک مسئول فنی نظارت داشته و وظیفه نمونه‌برداری و ارسال آن به آزمایشگاه را بر عهده دارد.

وی با تاکید بر اینکه کیفیت محصولات تولیدی صنعتی باتوجه‌به سخت‌گیری‌های صورت‌گرفته قابل‌قبول‌تر است، عنوان کرد: الزاماتی که در واحدهای صنعتی رعایت می‌شود با تولیدات کارگاهی و مشاغل خانگی قابل‌قیاس نیست؛ اما نظارت‌ها بر مشاغل خانگی و کارگاهی نیز از طریق مسئول فنی پیگیری می‌شود.

 انصاری با بیان اینکه تولیدات فراورده‌های غذایی در مشاغل خانگی تنوع بسیار زیادی دارد، گفت: کیفیت محصولات تولید شده در کارگاه‌ها و مشاغل خانگی به مسئولیت‌پذیری، آگاهی برای رعایت اصول تولید از نظر مواد اولیه و شرایط تولید، نکات بهداشتی، ایمنی، نحوه نگهداری و بسته‌بندی بستگی دارد که روی کیفیت محصول نهایی اثرگذار است، البته مسئول فنی نیز باید نظارت دقیقی بر این پروسه داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان
  • چگونگی نظارت بر کیفیت محصولات غذایی تولیدی در کارگاه‌ها و مشاغل خانگی
  • عرضه محصولات خانگی و دانش‌بنیان در فروشگاه‌های عراق و مسکو
  • حمایت سازمان ثبت از استعدادهای درخشان
  • پرداخت بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به طرح‌های مشاغل خانگی
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم
  • جمع آوری روغن زیتون با نام تجاری «سابرسو»
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان