Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصوبه هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل مجوزهای کسب‌وکار گامی مثبت در جهت حمایت از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای خُرد است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، مهدی کارچانی، مدیر گروه حقوق مالکیت فکری پژوهشگاه قوه قضائیه در یادداشتی، به بررسی مصوبه هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل مجوزهای کسب‌وکار پرداخته و آن را گامی مثبت در جهت حمایت از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای خُرد دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن یادداشت به این شرح است:

هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار در چهل‌وچهارمین نشست خود (چهارم آذر 99) مقرراتی را از جمله راجع به اصلاح فرایند ثبت علامت تجاری تصویب کرده است که در راستای حمایت بیشتر از کسب‌وکارها مفید فایده به نظر می‌رسند و برخی از مشکلات مقررات فعلی مربوط به ثبت علامت تجاری را مرتفع می‌سازند.

در وضعیت فعلی تنها شخصی قادر به ثبت علامت تجاری است که در زمینه کالاها یا خدمات مربوط به علامت فعالیت رسمی داشته باشد؛ به موجب ماده 111 آئین‌نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری، هر شخصی که قصد ثبت علامت تجاری را داشته باشد باید مدارک دال بر فعالیت خود را به اظهارنامه ثبت علامت ضمیمه کند.

نوع مدرک فعالیت قابل قبول به تشخیص اداره مالکیت صنعتی بستگی دارد و مدرک دال بر فعالیت از نظر اداره ثبت علامت تجاری، تنها مشمول برخی از مجوزها مثل پروانه کسب از صنف مربوطه، مجوز سازمان غذا و دارو، پروانه بهره‌برداری سازمان صمت استان‌ها و ... می‌شود و موارد دیگر مثل فاکتور و سربرگ، وبسایت، حساب شبکه‌های مجازی و ... به عنوان مدارک فعالیت پذیرفته نمی‌شوند.

این موضوع سبب شده است تا بسیاری از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهایی که در فضای مجازی (مثلاً اینستاگرام) فعالیت دارند در ابتدای کار خود به دلیل نداشتن مدارک فعالیت قادر نباشند علامت تجاری خود را به ثبت برسانند. این درحالی است که علامت‌های تجاری استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای مجازی عمدتاً علامت‌های ابتکاری هستند و احتمال سوءاستفاده دیگران از این علامت‌ها وجود دارد.

در مصوبه هیئت مقررات‌زدایی مقرر شده است که هر شخص بدون ارائه هیچ مجوزی اعم از مجوز فعالیت حق خواهد داشت فقط یک علامت را در یک یا چند طبقه به ثبت برساند. این مصوبه، مشکل موجود در آیین‌نامه مذکور را برطرف کرده است و اشخاص حتی قبل از راه‌اندازی کسب‌وکار می‌توانند به ثبت علامت تجاری خود اقدام کنند.

به موجب ماده 8 آئین‌نامه اجرایی قانون ممنوعیت به‌کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه، کالاهای صادراتی، مشروط بر اینکه در داخل کشور توزیع نشوند، از شمول قانون و آیین‌نامه مذکور خارج هستند. در راستای همین حکم، اداره مالکیت صنعتی جهت ثبت علامت لاتین، علاوه بر سایر مدارک، ارائه کارت بازرگانی را نیز لازم می‌داند، درحالی که اخذ کارت بازرگانی برای بسیاری از کسب وکارها امری دشوار است.

مصوبه هیئت مقررات‌زدایی در جهت رفع این مشکل مقرر کرده است که اداره مالکیت صنعتی باید در فرم اظهارنامه‌های خود عبارت «الزام به عدم عرضه کالاهای موردنظر در داخل کشور» را درج و شرط ارائه کارت بازرگانی را حذف کند.

بدین ترتیب کسب وکارها می‌توانند با تعهد به عدم ارائه کالا در داخل کشور، علامت لاتین خود را فعلاً ثبت کنند و پس از آن در صورت تمایل به سراغ اخذ کارت بازرگانی بروند.

یکی از مشکلات فعلی نظام ثبت مالکیت صنعتی، طولانی و غیرشفاف بودن فرآیند رسیدگی در کمیسیون موضوع ماده 170 آئین‌نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری است. این امر سبب شده تا بسیاری از متقاضیان ثبت علامت عطای اعتراض در این کمیسیون را به لقای آن ببخشند.

متأسفانه ترتیب رسیدگی در این کمیسیون در طرح حمایت از مالکیت صنعتی (ماده 22 طرح) نیز حاوی اشکالات فعلی است.

هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل مجوزهای کسب وکار در مصوبه خود برای رفع این مشکلات مقرر کرده است که کارگروهی با حضور سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، معاونت حقوقی رئیس جمهور و دبیرخانه هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار تشکیل شود تا پیشنهاداتی نسبت به تعیین زمان‌های مقرر بدون درنظر گرفتن مواعد و مهلت‌های قانونی، ارائه دهد.

همچنین مقرر شده است که مکاتبات لازم از سوی دبیرخانه هیئت مقررات‌زدایی با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دیگر مراجع به منظور فراهم کردن امکانات و منابع لازم برای تسریع در رسیدگی و کاهش زمان آن انجام شود.

صرف‌نظر از مقررات مربوط به تسهیل ثبت علامت تجاری، مقررات دیگری نیز در این مصوبه به چشم می‌خورند که در راستای افزایش کیفیت فرآیند ثبت علامت تجاری و حفظ حقوق متقاضیان و دارندگان گواهینامه‌های ثبت علامت تجاری وضع شده‌اند.

به موجب این مصوبه، قرار شده است تا با همکاری اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران (اتاق‌های بازرگانی استانی) و با تشخیص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، تعدادی کارشناس در این اتاق‌ها مستقر شوند تا دریافت و ثبت اظهارنامه‌ها در استان‌ها توسط کارشناسان آموزش دیده صورت پذیرد.

همچنین، طبق این مصوبه، اتاق بازرگانی موتور جستجوگر علائم تجاری مبتنی بر پردازش تصویر (Image Processing) را ایجاد خواهد کرد تا پس از این اداره مالکیت صنعتی برای تأیید اظهارنامه‌ها از نتایج این موتور جستجوگر استفاده کند.

این موتور جستجو قابلیت ارائه گزارش میزان مشابهت علائم تجاری ثبت شده و علائم تقاضاشده را داراست. راه‌اندازی این سیستم، از ثبت علامت‌های معارض با حقوق دارندگان علائم تجاری ثبت شده جلوگیری خواهد کرد و به کمک این سیستم متقاضیان ثبت علامت به نحو شفاف مطلع خواهند شد که علامت آنها به چه دلیل و به دلیل تعارض با کدام علامت‌ها رد شده است.

جای خالی این مقررات مفید در «طرح حمایت از مالکیت فکری» که در حال حاضر در حال تصویب در کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی است، احساس می‌شود و چه بهتر است که این مقررات در طرح حمایت از مالکیت صنعتی پیش‌بینی شوند.

کمیته تخصصی هیئت مقررات‌زدایی "فعالیت اسنپ‌ دکتر" را بلامانع دانست

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قوه قضائیه قوه قضائیه استارتاپ ها و کسب وکارهای هیئت مقررات زدایی و تسهیل اداره مالکیت صنعتی مجوزهای کسب وکار ثبت علامت تجاری کارت بازرگانی علائم تجاری علامت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۳۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مدیرکل ورزش و جوانان تهران از تمرین تیم ملی ژیمناستیک

مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران از تمرین تیم ملی ژیمناستیک بازدید کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی جوادی ضمن حضور در مجموعه انقلاب و بازدید از تمرین ملی‌پوشان ژیمناستیک، با زهرا اینچه درگاهی رئیس فدراسیون ژیمناستیک دیدار و گفت‌وگو کرد.

مدیر کل ورزش و جوانان استان تهران ضمن تقدیر از تلاش‌های ژیمناست‌های تهرانی از محسن خوش طینت رئیس هیئت ژیمناستیک استان به خاطر حمایت‌های همه جانبه از این قهرمانان تقدیر و تشکر کرد.

الفتی، سومین ژیمناست تاریخ ایران در المپیک

جوادی گفت: ژیمناستیک یکی از رشته‌های بسیار مهم برای ما از بُعد همگانی و قهرمانی در تهران است. تلاش داریم برای این رشته به عنوان یک پشتیبان باشیم.

جوادی همچنین از اختصاص یک سالن ویژه خانه ژیمناستیک به هیئت ژیمناستیک استان تهران در شهرستان شهریار خبر داد.

محسن خوش طینت نیز از حمایت‌های مدیرکل نسبت به اعتبارات و پشتیبانی‌های این رشته در پایتخت تقدیر و ابراز امیدواری کرد با برگزاری انتخابات، این رشته به ساحل آرامش و پیشرفت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید مدیرکل ورزش و جوانان تهران از تمرین تیم ملی ژیمناستیک
  • حمایت سازمان ثبت از استعدادهای درخشان
  • هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم/ هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • جمع آوری روغن زیتون با نام تجاری «سابرسو»
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی مرجعیت علمی 
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق