Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی فیروزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به مصوبات اخیر هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌و‌کار وزارت اقتصاد اظهارداشت: یکی از مصوبات مربوط به اصلاح فرآیند ثبت علائم تجاری بود که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (مرکز مالکیت معنوی) موظف شد ترتیبی اتخاذ کند که هر شخص برای ثبت علامت تجاری تا سقف یک علامت تجاری در یک یا چند طبقه مرتبط و برای یک دسته کالا یا خدمت، نیاز به ارایه هیچ مجوزی اعم از مجوز تاسیس با بهره برداری یا امثالهم نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز مطالعات، پایش و بهبود فضای کسب‌وکار وزارت اقتصاد گفت:‌ در راستای ماده ۸ آیین نامه اجرایی قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه (مصوب ۱۳۷۸ هیأت محترم وزیران)، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (مرکز مالکیت معنوی) باید ضمن درج عبارت الزام به عدم عرضه کالاهای مورد نظر در داخل کشور در فرم اظهارنامه تقاضای ثبت (خوداظهاری)، شرط ارایه کارت بازرگانی را حذف کند.

وی در مورد سومین بند مصوبه مربوط به علائم تجاری بیان داشت:‌ به منظور تسریع در رسیدگی به اعتراضات واصله به کمیسیون ماده ۱۷۰ آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب سال ۱۳۸۷ در خصوص اظهارنامه های ثبت علائم تجاری، طرح های صنعتی و سه مقرر شد کارگروهی با حضور سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (مرکز مالکیت معنوی)، معاونت حقوقی رییس جمهور و دبیرخانه هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تشکیل و نسبت به تعیین زمان های مقرر بدون در نظر گرفتن مواعد و مهلت های قانونی، پیشنهاد لازم را ارایه دهد. همچنین با توجه به انباشت قابل توجه پرونده ها در این حوزه، مقرر شد مکاتبه لازم از سوی دبیرخانه هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دیگر مراجع به منظور فراهم کردن امکانات و منابع لازم برای تسریع در رسیدگی و کاهش زمان آن انجام شود.

* تکالیف دستگاه‌ها برای ارائه مجوز به متقاضیان

وی با بیان اینکه وزارت نیرو (شرکت آب منطقه ای) مکلف است به استعلامات صدور مجوز ساخت و بهره برداری سازه ها و تاسیسات ساحلی و دریایی طی ۵ روز کاری پاسخ دهد، تصریح کرد: همچنین سازمان بنادر و دریانوردی مکلف است عبارت اخذ اختیاری را در درگاه ملی مجوزهای کشور G4B.ir برای مجوز با عنوان «موافقت اولیه با جانمایی احداث سازه ها و تاسیسات دریایی» قید کند.

به گفته فیروزی، طبق یکی از مصوبات، سازمان حفاظت محیط زیست (ادارات کل استانی) مکلف است در راستای پاسخ به استعلام سازمان بنادر و دریانوردی در ارتباط با طرح هایی که در سطح استانی هستند، سقف زمانی حداکثر ۱۵ روز و طرح هایی که مستلزم تهیه گزارش EIA هستند، سقف زمانی قانونی ۲ ماه را رعایت نماید.

وی ادامه داد:‌ سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است، به منظور ایجاد وحدت رویه در استان ها در ارتباط با پاسخ به استعلامات، شیوه نامه استاندارد، مستدل، شفاف و غیرقابل تفسیر را تدوین نماید و حداکثر ظرف مدت ۲ ماه به دبیرخانه هیأت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ارسال کند. همچنین گزارش مربوط به پهنه های حساس زیست محیطی را حداکثر ظرف مدت یک ماه به دبیرخانه هیأت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ارسال نماید.

این مقام مسئول با اشاره به کاهش زمان رسیدگی به استعلام‌ سازمان‌های به یکدیگر خاطرنشان کرد:‌در همین راستا سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور (ادارات کل استانی) مکلف است به استعلامات صدور مجوز ساخت و بهره برداری سازه ها و تأسیسات ساحلی و دریایی طی ۷ روز کاری پاسخ دهد. این زمان بدون احتساب زمان عقد قرارداد اجاره موضوع ماده ۷ قانون اراضی مستحدث و ساحلی مصوب ۱۳۵۴ است. 

* استعلام از شیلات برای مجوزهای تاسیسات ساحلی حذف شد

وی به بندهای دیگر مصوبات پرداخت و گفت:‌ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرماندهی دریابانی) مکلف است به استعلامات صدور مجوز ساخت و بهره برداری سازه ها و تأسیسات ساحلی و دریایی طی ۷ روز کاری پاسخ دهد.  استعلام از سازمان شیلات ایران (ادارات کل استانی)، از لیست استعلامات سازمان بنادر و دریانوردی برای مجوز ساخت و بهره برداری از سازه ها و تأسیسات ساحلی و دریایی خارج می شود. سازمان شیلات ایران باید فهرست بنادری را که خواهان صدور مجوز موقت برای آنها می باشد، حداکثر ظرف ۲ هفته به دبیرخانه هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ارسال کند.

فیروزی با بیان اینکه استعلام از گمرک جمهوری اسلامی ایران ادارات کل استانی، از فهرست استعلامات سازمان بنادر و دریانوردی برای مجوز ساخت و بهره برداری از سازه ها و تأسیسات ساحلی و دریایی خارج می‌شود، تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی (ادارات کل استانی) مکلف است به استعلامات صدور مجوز ساخت و بهره برداری سازه ها و تأسیسات ساحلی و دریایی طی ۵ روز کاری پاسخ دهد. 

این مقام مسئول در مورد صدور مجوز تغییر کاربری برای شناورهای سنتی توسط سازمان بنادر و دریانوردی، خاطرنشان کرد: مقرر شد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک گزارش تفصیلی از موضوع (با بیان طرح موضوع، وضعیت فعلی چالش ها، پیشنهادات و راه حلها) به منظور طرح و بررسی در هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، به دبیرخانه هیات مزبور ارسال کند.

* فرآیند ثبت اختراع نرم‌افزار اصلاح شد

به گفته دبیر هیات مقررات زدایی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران (اتاق های بازرگانی استانی) ترتیباتی اتخاذ نمایند که ظرف مدت یک ماه تعدادی کارشناس مناسب با حجم اظهارنامه های ثبت علائم تجاری هر استان با تشخیص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (مرکز مالکیت معنوی) در این اتاق ها استقرار پاینده تا پس از آن دریافت و ثبت این اظهارنامه ها در استان ها توسط کارشناسان آموزش دیده صورت پذیرد. مسئولیت آموزش این افراد بر عهده مرکز مالکیت معنوی خواهد بود.

وی یکی دیگر از مصوبات را مربوط به اصلاح فرایند ثبت اختراع نرم افزارهای رایانه‌ای دانست و افزود:  سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (مرکز مالکیت معنوی) مکلف است در ارتباط با نرم افزارهای رایانه ای که مشمول ثبت حق اختراع هستند از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استعلام نماید. در صورت عدم پاسخ وزارت مذکور ظرف مدت زمان ۱۵ روزه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (مرکز مالکیت معنوی) می تواند از مراجع دیگر طبق اختیارات قانونی خود استعلام کند. همچنین فرآیند اخذ پروانه استاندارد نیز تحت شرایطی تسهیل شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هیات مقررات زدایی وزارت اقتصاد کسب و کار علی فیروزی هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سازمان بنادر و دریانوردی مرکز مالکیت معنوی ادارات کل استانی دبیرخانه هیات علائم تجاری برای مجوز ظرف مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۹۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی زاده ظهر دوشنبه در نشست با مسئولان حوزه اقتصادی استان اظهار داشت: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و حوزه اقتصادی نقش مؤثری در تحقق شعار سال دارد.

وی به توفیقات دولت سیزدهم در حوزه اشتغال و تولید اشاره کرد و افزود: روند مستمر توسعه اشتغال در کشور مبتنی بر زیست بوم ملی اشتغال از موفقیت‌های اساسی دولت سیزدهم در یکسال اخیر است.

استاندار بوشهر از کاهش ۰.۹ درصدی نرخ بیکاری در کشور خبر داد و تصریح کرد: نرخ بیکاری در کشور از ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت که موفقیت بزرگی محسوب می‌شود.

محمدی زاده با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در بین جوانان و زنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی خاطر نشان کرد: میزان اشتغال ناقص در کشور نیز در یکسال اخیر حدود ۱.۳ درصد کاهش یافت.

وی اضافه کرد: خالص اشتغال ایجادی در کشور در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۷۷۵ هزار شغل جدید است.

استاندار بوشهر گفت: سامانه جستجوی شغل در کشور در سال گذشته، راه اندازی و بیش از ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در این سامانه ثبت و ۳۱۰ هزار نفر از کارجویان نیز ثبت نام کردند.

محمدی زاده به توسعه مشاغل خانگی در کشور در دولت سیزدهم پرداخت و افزود: ۱۸۰ هزار مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته در کشور صادر و بالغ بر ۳۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات در این زمینه پرداخت شد.

وی اضافه کرد: ۳۵۹ بازارچه مشاغل خانگی در سطح کشور در یکسال اخیر برپا شده که نقش مؤثری در بازاریابی کالاهای تولیدی مشاغل خانگی داشته است.

استاندار بوشهر گفت: در استان بوشهر نیز طی یکسال اخیر، اتفاقات ارزشمندی در حوزه اشتغال و تولید و کاهش بیکاری رقم خورده که کاهش نرخ بیکاری به ۶.۱ درصد از مهم‌ترین توفیقات است.

محمدی زاده بیان کرد: طی ۲ سال اخیر حدود ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شده و امسال با رونق فضای کسب و کار و جهش تولید، اشتغال نیز رشد محسوسی خواهد داشت.

وی ابراز داشت: احیای واحدهای راکد و نیمه راکد در استان بوشهر با شتاب بسیار خوبی انجام شده و امیدوارم امسال شاهد احیای تمام واحدهای تولیدی باشیم.

کد خبر 6098325

دیگر خبرها

  • صدور مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ
  • مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ صادر شد
  • تردد در گردنه ژالانه سروآباد بدون زنجیرچرخ امکان‌پذیر نیست
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد؛ تمدید زمان ارسال کد استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست