Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دومین نشست تخصصی «حمایت از نام تجاری در پرتو آراء دادگاه‌ها» به همت گروه حقوق مالکیت فکری پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد. تاریخ انتشار: 16:09 - 07 اسفند 1398 - کد خبر: ۶۰۰۶۸۹ به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، دومین جلسه از سلسله‌نشست‌های تخصصی با عنوان «حمایت از نام تجاری در پرتو آراء دادگاه‌ها» با حضور جمعی از قضات دادگستری، استادان دانشگاه و پژوهشگران توسط گروه حقوق مالکیت فکری در سالن جلسات شهید بهشتی پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر اساس گزارش دکتر سیدحسن میرحسینی (مدرس دانشگاه و وکیل دادگستری)، دکتر سیدعباس موسوی (مستشار دیوان عالی کشور)، دکتر محسن اسماعیلی (پژوهشگر و وکیل دادگستری)، دکتر محبوب افراسیاب (معاون قضائی مجتمع شهید قدوسی)، دکتر اصغر محمودی (عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور)، دکتر غلامرضا رفیعی (مدرس دانشگاه)، علی سیدین (پژوهشگر)، حسین علی محمدی (دادیار دادسرای ناحیه ۷)، امیرحسین جوادزاده (کارآموز قضاوت) و مهدی کارچانی (گروه حقوق مالکیت فکری پژوهشگاه قوه قضائیه) در این نشست به ارائه نظراتشان پرداختند.

در نشست حمایت از نام تجاری در پرتو آراء دادگاه‌ها پیرامون تفاوت میان حمایت از «نام تجاری» و «علامت تجاری ثبت نشده» بحث و مطرح شد که نام‌های تجاری بدون ثبت قابل حمایت خواهند بود، اما وضعیت در ارتباط با علامت تجاری متفاوت است: عده‌ای از صاحبنظران عقیده دارند که تنها راه کسب حمایت برای علامت‌های تجاری (به جز در مورد علامت مشهور) به موجب قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ «ثبت علامت» است و بنابراین علامت‌های تجاری ثبت نشده قابل حمایت نیستند. در مقابل عده‌ای از صاحبنظران و برخی از دادگاه‌ها بر این نظر هستند که «سابقه استفاده مستمر» نیز در کنار ثبت موجد حق خواهد بود.

پرسش دیگر مطرح شده در ادامه نشست این بود که اگر نام تجاری به عنوان علامت تجاری مورد استفاده قرار گیرد، آیا همچنان ماهیت نام تجاری خود را حفظ می‌کند؟ توضیح اینکه در برخی موارد (بخصوص در ارتباط با علائم خدماتی) نام تجاری کسب وکار با علامت تجاری آن یکسان است. در پاسخ به این پرسش اکثریت حاضرین در نشست بر این نظر بودند که در چنین فرضی دارنده حقوق می‌تواند همزمان از دو نظام حمایتی نام و علامت تجاری استفاده کند و استفاده از نام به عنوان علامت تجاری مانع استفاده دارنده از نظام حمایتی نام تجاری نیست. بنابرنظر اقلیت، وقتی نام تجاری به عنوان علامت تجاری (برای تمایز کالا یا خدمت و نه تمایز بنگاه) ثبت شد و مورد استفاده قرار گرفت دیگر تنها زیر چتر حمایتی نظام حمایت از علامت‌های تجاری خواهد بود.

لازم به ذکر است در نخستین جلسه از این نشست که در تاریخ ۱۷ دی‌ماه برگزار شده بود، مباحثی در خصوص تفاوت مفهوم «نام تجاری» با «اسم تجارتی» و «نام شخصیت حقوقی» و «حدود حمایت قانونگذار از نام تجاری» به بحث گذاشته شد.   بیشتر بخوانید: رفع نیازهای قوه قضاییه با استفاده از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی بیرون از دستگاه قضا/ اعلام آمادگی دانشگاه باقرالعلوم(ع) برای تشکیل رشته فقه قضا جهت کمک به قوه قضاییه

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پژوهشگاه قوه قضاییه قانون علامت تجاری گروه حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۴۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا پیوند بین دانشجو، صنایع و ایجاد اشتغال است

ایسنا/لرستان معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کشور گفت: رویداد صدرا پیوند بین دانشجو، صنایع و ایجاد اشتغال است.

داریوش جاوید امروز (۱۹ اردیبهشت‌ ماه) در نشست تخصصی معاونان توسعه دانشگاه آزاد کشور که در دانشگاه آزاد بروجرد برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری نشست تخصصی معاونان توسعه دانشگاه آزاد کشور هم‌افزایی برای کسب تجربه‌های موفق واحدهای دانشگاهی است.

وی بیان کرد: نمایشگاه توانمندی صنایع بروجرد باعث می‌شود دانشجویان با صنایع شهر خود آشنا شوند و برای ایجاد اشتغال در صنایع اقدام کنند.

محمدرضا معظمی گودرزی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد نیز در این مراسم، گفت: این نشست با حضور ۲۰۰ نفر از معاونان و سه کارگروه تخصصی برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: معاونان توسعه دانشگاه آزاد کشور از اماکن دانشگاه آزاد بروجرد مانند دانشکده دندانپزشکی، مرکز بیماران خاص، مدارس سما و نمایشگاه صدرا که توانمندی‌های صنایع بروجرد را به‌نمایش گذاشته شده بود، دیدن می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد افزود: از خانواده شهید سید عباس صالحی که از دانشجویان دانشگاه آزاد بود، تجلیل و دانشنامه شهید در رشته حقوق به خانواده او تقدیم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • نشست علمی «چالش‌های خانواده‌ اسلامی در عصر معاصر» در اردبیل
  • رویداد صدرا پیوند بین دانشجو، صنایع و ایجاد اشتغال است
  • برگزاری نشست تخصصی شاهنامه خوانی بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال ۱۴۰۳
  • در اولین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • نخستین پیش‌نشست کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی برگزار می‌شود
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • اجرای کامل مصوبات شورای توسعه تشکل های مردم نهاد قزوین
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم